Voetbalvereniging Krayenhoff

Wedstrijdverslag Krayenhoff - SCE (0-1)

Krayenhoff heeft zich herpakt na de 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen SCE. Op een kletsnat en ijskoud sportpark Oscar Carré (SV Nijmegen) werd het uiteindelijk 5-1.

Krayenhoff startte sterk tegen de hekkensluiter in de vierde klasse E. Al na een kleine 5 minuten kon Romano Jansen een gevaarlijk schot lanceren. Dit bleek een voorboden voor een stormachtige (en niet alleen door de wind) eerste helft. Na 10 minuten maakte de centrale verdediger van Aquila hands bij het blokken van een schot uit de tweede lijn. Luuk Arntz benutte alweer zijn derde penalty van het seizoen door de bal feilloos in de linker boven hoek te schieten.

Kort na de 1-0 zorgde Jamy Golsby voor de 2-0. Een bal die niet goed werd verwerkt door de keeper was een prooi voor de snelle aanvaller. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Theo Dams. De aanvoerder mocht na een vlot lopende aanval de 3-0 hard achter de keeper schuiven.

Bij het begin van de tweede helft leek Krayenhoff even niet bij de les. Balverlies op het middenveld zorgde voor een snelle counter die prachtig in de verre hoek werd geschoten. Toch was het Krayenhoff dat daarna weer mocht scoren. De teruggekeerde Johnny Dobson schoot een vrije trap prachtig in de rechterhoek. De eveneens (van een blessure) teruggekeerde Kay de Kluis mocht het laatste doelpunt maken. Een diepe ball van achteruit werd op waarde geschat en onder de keeper doorgeschoten.

Krayenhoff speelt op woensdag 23 februari de 10e speelronde in en tegen Overasseltse boys. Deze wedstrijd staat om 20:00 uur op het programma.

Wedstrijdverslag SCP - Krayenhoff (2-4)

Door R. van Zundert:

Afgelopen zondag speelde Krayenhoff de laatste wedstrijd voor de winterstop. In Puiflijk wachtte met SCP een pittige ontmoeting met SCP.

Waar Krayenhoff dacht de goede lijn van de bekerwedstrijd tegen Alverna door te trekken, bleek SCP andere ideeën te hebben. Een zeer matig Krayenhoff keek al na 20 minuten tegen een dikverdiende 2-0 achterstand aan. Een snelle counter, na een misverstand in de voorhoede van Krayenhoff, leidde tot een voorzet waar Joey Spierings hands maakte na een forse duw. Deze werd onberispelijk binnen geschoten door de aanvoerder van SCP. Hij was ook verantwoordelijk voor de 2-0, die kort daarna viel. Opnieuw een foute inspeelpass leidde tot een 1 tegen 1 situatie met Momchill Kolev. Hij was kansloos op het harde schot in de linkerhoek.

Krayenhoff rechtte daarna de rug. Met iets verzorger spel werd geprobeerd een snelle aansluitingstreffer te forceren. Na iets meer dan 35 minuten viel deze ook: Romano Jansen nam een een goede corner die werd binnen gekopt door Yannick Stegehuis.

Na rust kwam een ander Krayenhoff uit de kleedkamer. Met verzorgd spel, hard werken veel druk werden meerdere kansen gecreëerd. Een uitgespeelde aanval, na een mooie steekpass van Zakaria Kerkri werd afgerond door Yannick Stegehuis: 2-2.

Krayenhoff ging op zoek naar de overwinning en vond deze ook snel. Sven Klaassen schoot een vrije trap fantastisch binnen in de linker onderhoek. Het slotakkoord was voor Joey Spierings, hij maakte de mooiste van de middag. Van een kleine 20 meter schoot hij de bal in de rechterkruising.Wedstrijdverslag Alverna - Krayenhoff (1-2)

WIJCHEN - Vierdeklasser Krayenhoff heeft voor een daverende stunt gezorgd in de districtsbeker. De Nijmeegse voetbalclub schakelde donderdagavond eersteklasser Alverna uit in de eerste knock-outronde: 1-2.

,,Dit is mijn allermooiste overwinning als trainer”, jubelde Angelo van Elk, coach van Krayenhoff. ,,Ik ben al de hele avond aan het genieten. Van de wedstrijd, van de ploeg, van het feest in de kleedkamer. Ik ben zo trots.”


En dat zijn anderen van de club ook, ondervond Van Elk meteen na het duel. ,,Alleen enkele bestuursleden waren aanwezig in Wijchen. Die vlogen me na de wedstrijd in de armen. En op mijn telefoon stroomden de berichten binnen. Binnen een halfuur had ik al 368 appjes met felicitaties.”

Kay de Kluis en Sven Klaassen zetten Krayenhoff op 0-2, Mouctar Jalloh maakte met een strafschop de 1-2. ,,Die tweede tegengoal is typerend. Die speler van Krayenhoff speelt zomaar vijf man van ons uit”, sprak Alverna-speler Derek de Bruijn hoofdschuddend. ,,We moeten allemaal in de spiegel kijken. Maar om nou iedereen nu verrot te schelden, gaat me wat ver. Het schiet ook niet op. We moeten er zondag weer samen staan, tegen TOP in de competitie.”

Al kan het kabinet daar met nieuwe coronamaatregelen een stokje voor steken. De Bruijn, die met Alverna de laatste twee competitieduels ook verloor: ,,Als die lockdown er komt dan had ’ie voor ons drie weken eerder moeten komen.”


Wedstrijdverslag Angeren - Krayenhoff (2-1)

Door R. van Zundert:

Afgelopen zondag speelde Krayenhoff de eerste van twee toppers in de vierde klasse E. In Angeren stond de wedstrijd tegen de plaatstelijke sv op het programma.

De wedstrijd begon gelijk opgaand en Angeren had het betere van het spel. De matig fluitende scheidsrechter zorgde voor de nodige irritatie door het spel veel stil te leggen en snel kaarten te trekken.

In de 19de minuut kwam Angeren op voorsprong door een uitstekende vrije trap die door de muur ging. Krayenhoff ging op zoek naar de aansluitingstreffer en kwam wat vaker voor de goal. Vlak voor rust kreeg Luuk Arntz, na goed doorzetten, de bal knap op doel maar raakte helaas de paal.

In de 2e helft kwam er een ander Krayenhoff uit de kleedkamer. Met veel strijdlust en iets verzorgder voetbal kwamen er een groot aantal kansen. Sven Klaassen stuitten tot 2 keer toe op de keeper, Luuk Arntz schoot uit de draai voorlangs, Michael Michels schoot uit een moeilijke hoek op de vuisten van de keeper en Romano Janssen zag zijn bal net naast vliegen.

In de hectische slotfase kwam Krayenhoff alsnog op 1-1: Theo Dams schoot een afvallende bal uit de corner tussen alle spelers van Angeren door in de verre hoek. Krayenhoff speelde de laatste 5 minuten voor de overwinning maar kreeg, ondanks een aantal kansen, alsnog de deksel op de neus. Uit een vrije trap kon Angeren ongehinderd de winnende binnen tikken.


Wedstrijdverslag Krayenhoff - v.v. UCH (1-0)

Door R. van Zundert:


Wedstrijdverslag Krayenhoff - sc Millingen (3-0)

Door R. van Zundert:

Krayenhoff won zaterdag met 3-0 op sportpark Oscar Carré.

Krayenhoff begon slordig aan de wedstrijd en kon moeilijk in hun spel komen, maar de eerste kans was wel meteen raak. Na 10 minuten knikte Sven Klaassen een scherp aangesneden vrije trap binnen van Romano Jansen. Daarna was het Millingen die een aantal kansjes kreeg. Momchill Kholev had twee fantastische reddingen in huis en hield Krayenhoff daar mee op de been. Krayenhoff ging op zoek naar de 2e treffer: Luuk Arntz schoot net over en een bal van Zakaria Kerkri werd van de lijn gehaald!

Na de rust begon krayenhoff een stuk sterker en werd Millingen ver teruggedrongen. Luuk Arntz miste na goed breed leggen van Zakaria Kerkri en Theo Dams kwam net te laat om de bal van dichtbij binnen te schuiven. Even later was t wel raak: Sven Klaassen knikte een voorzet binnen van de uitstekend opgekomen Jacky Dobson. Kort daarna scoorde Sven Klaassen ook zijn derde goal na een razendsnelle counter. Krayenhoff speelde de wedstrijd rustig uit en zorgt daarmee voor een verlening van de zegereeks.

Aanstaande zondag wacht de thuisedstrijd op sportpark Vossendijk tegen UHC. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.

Wedstrijdverslag Diosa - Krayenhoff (1-2)

Door R. van Zundert:

Krayenhoff heeft zondag een zwaarbevochten overwinning behaald. De ploeg won door een treffer in de laatste minuten de lastige uitwedstrijd in Balgoij!

Krayenhoff startte fel en dat leverde een handvol kansen op. Romano Jansen zag zijn bal van de lijn worden gehaald, Luuk Arntz zijn schot miste precisie en ging net over en Kay de Kluis was 3x ongelukkig in de afwerking. Diosa kwam steeds beter in hun spel. En dat leverde plots de 1-0 op. De aanvoerder van de thuisploeg schoot de bal op schitterende wijze over de muur. Krayenhoff zette meer druk en dat leverde al snel de gelijkmaker op. Luuk Arntz schoot zijn zelf gecreëerde penalty beheerst binnen.

In de 2de helft ging de wedstrijd veel op en neer, maar dat leidde tot weinig kansen. Lang leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. In de 85e minuut ging Luuk Arntz er na een prachtige actie van door aan de rechterkant. Na het omspelen van drie verdedigers stelde hij Johnny Loef in staat om zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt: 1-2. Diosa drong daarna nog wel aan voor de gelijkmaker, maar grote kansen kwamen er niet meer en zo pakte Krayenhoff een belangrijke overwinning in strijd voor het kampioenschap.

Na afloop bleef het nog lang gezellig in het clubhuis van Diosa. Een mooie overwinning die werd afgesloten met een hele gezellige avond.

Aanstaande zaterdag wacht op Sportpark Oscar Carré de thuiswedstrijd tegen SC Millingen. Aanvang van deze wedstrijd is 19:00 uur.

Wedstrijdverslag OSC - Krayenhoff (0-2)

Door R. van Zundert:

Krayenhoff heeft het goede resultaat in de thuiswedstrijd tegen DSZ een vervolg kunnen geven. In een moeizame wedstrijd op een kletsnat kunstgrasveld in Oosterhout werd het 0-2.

Krayenhoff begon alles behalve scherp en kende een matige eerste helft. Vanaf begin af aan probeerde beide elftallen te voetballen zonder dat direct veel kansen op leverde. Het was Krayenhoff dat na een klein kwartier de thuisploeg onder druk zetten. Een aantal prima kansen voor Sven Klaassen (2x), Yannick Stegehuis en Kay de Kluis troffen nog een doel. Kort daarna werd na een snelle omschakeling Luuk Arntz weggestuurd. Een uitstekende voorzet trof een scherpe Kay de Kluis voor de goal: 0-1!

De tweede helft werd het spel van OSC wat opportunistischer. Met veel strijd en energie probeerde ze de 1-1 af te dwingen. Een uitstekende redding van Momchill Kolev zorgde ervoor dat tot de 75e min de 0-1 nog op het scorebord bleef staan. Niet lang daarna kreeg Sven Klaassen een penalty mee na vastgehouden te zijn in de 16 meter. Luuk Arntz mocht aanleggen voor de 0-2 en schoot deze zuiver in de linkerhoek.

Na de 0-2 was het verzet gebroken en werd de wedstrijd onder de uitstekend leidende jonge scheidsrechter rustig uitgespeeld.

Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd bij het nog niet in actie gekomen Diosa.

Wedstrijdverslag Krayenhoff 1 - DSZ 1 (2-0)

Door R. van Zundert:

Krayenhoff is de competitie goed begonnen. De ploeg van trainer Angelo van Elk won met 2-0.

De wedstrijd begon stroef van beide kanten. Een zoekend Krayenhoff kreeg na een minuut of 10 de eerste kansen: Sven Klaassen zag zijn vrije trap gepakt worden en uit de corner die volgde pakte de keeper een kopbal van Yannick Stegehuis. Krayenhoff werd sterker en drukte DSZ steeds verder naar achteren. De 1-0 die kon niet uitblijven viel uiteindelijk na een kleine 30 minuten. Sven Klaassen zorgde met goed druk zetten voor paniek bij VDZ. Zijn pass werd op waarde geschat door Kay de Kluis die de bal beheerst in de linkerhoek schoof. In de eerste helft werd verder niet meer gescoord. Luuk Arntz schoot vanaf een meter of 20 net over en Romano Jansen zag zijn vrije trap geblokt worden.

De tweede helft was van beide kanten een stuk minder. De matig fluitende scheidsrechter zorgde voor irritatie bij beide elftallen die een verder zeer sportieve wedstrijd speelde. Kansen voor Sven Klaasen, Luuk Arntz en Yannick Stegehuis resulteerde nog niet in een 2-0 voorsprong. Die voorsprong kwam er utieindelijk alsnog: Jamy Golsby zette goed door en bood Luuk Arntz de kans om vanaf een meter of 10 de bal in de linkerhoek langs de keeper te schuiven.

Gescoord werd er niet meer daarna. Krayenhoff zet een eerste stap in het verwezenlijken van de titelaspiraties. Volgende week volgtom 14:15 de uitwedstrijd tegen OSC.
Wedstrijdverslag Krayenhoff 1 - WVW 1 (Bekerwedstrijd)

Afgelopen zondag, 12 september, speelde Krayenhoff zijn eerste thuiswedstrijd van deze bekerronde. Op sportpark de Schoonhorst werd vijfde klasser WVW ontvangen.